Architect KING

Architectuur, de ruimte vorm geven, is een passie en fascinatie voor mij. In dit dynamische vak zijn er altijd nieuwe materialen, typologiecombinaties en nieuwe creatieve combinaties te bedenken. Ik heb veel buitenlandse reizen gemaakt waardoor mijn passie voor architectuur en bouwen is begonnen. Toen ik negentien was, heb ik ook als vakantiewerk een aantal jaren als timmerman bij een aannemer gewerkt. Dit heeft me een goed inzicht gegeven in de praktische uitvoering. Met mijn enthousiaste betrokkenheid heb ik veel kennis opgebouwd in architectuur, bouw- en projectleiderschap, eigenlijk de architectonische duizendpoot.
architect_amsterdam_architectenbureau

Ik vind dat mensen niet altijd een kostbaar nieuw huis moeten kopen, wanneer u uw eigen huis kunt laten verbouwen. Met weinig middelen is het mogelijk om binnen het budget een energiezuinig verbouwingsproject te realiseren. Het transformeren van oude woningen, leegstaande kantoren en oude schoolgebouwen heeft altijd zijn eigen unieke en creatieve oplossingen gegeven. Het verbouwen van bestaande panden is ook veel duurzamer dan nieuwbouw en hoeft niet meer te kosten. Verbouwen kan de ideale oplossing zijn als u heel graag in dezelfde buurt wilt blijven wonen.

Bij enkele projecten ben ik architect, bij andere de projectleider, maar meestal allebei en dan voor diverse projecten tegelijk. Dit is een unieke positie en is ontstaan door mijn vermogen om conceptueel en analytisch te denken en tegelijkertijd het project te coördineren en praktische problemen op te lossen. Door mijn jarenlange ervaring als sportcoach en het begeleiden van mensen heb ik intuïtieve vaardigheden ontwikkeld. Ik luister naar mensen, heb oog voor de nuances, en gevoel voor wat mensen bedoelen en willen.

Ik heb een groot netwerk tot mijn beschikking van geluidsadviseurs, brandadviseurs, constructeurs en aannemers in de Amsterdam regio. Ik kan de juiste mensen bij het project inschakelen. Dit is nodig bij grotere verbouwingsprojecten omdat die meestal uniek zijn. Daardoor zijn mijn overheadkosten in vergelijking met andere verbouwings- of architectenbureaus lager. Ik heb met veel plezier bij een aantal bureaus in Noord-Holland gewerkt, wat geleid heeft tot veelal succesvolle (multifunctionele) gebouwen. Ik heb met passie gewerkt aan projecten van A tot Z in de culturele sector, onderwijsgebouwen, renovatiesector en ook in stedenbouw, utiliteitsgebouwen en woningbouw.

foto bij Michiel Sablerolle, Gouda